Kiracı odasını kiraya verebilir mi?
Evin odalarını kiraya vermek yasal mı?, Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez. Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka biçimde kullandığı takdirde kiracı, kiraya verene karşı sorumlu olur.
Evin odalarını kiraya vermek yasal mı?
Evin odalarını kiraya vermek yasal mı?,
Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez. Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka biçimde kullandığı takdirde kiracı, kiraya verene karşı sorumlu olur. Kiracı evi günlük kiraya verirse ne olur?
Kiracı evi günlük kiraya verirse ne olur?,
Ev sahibinin evinin herhangi bir odasını konut olarak başka birine kiraya vermesinin mümkün olduğunu aktaran Yazıcı, “Kanunda 'odalar başkalarına kiralanabilir ancak sözleşmede yetkilendirilmesi gerekmektedir' ifadesi bulunuyor. Kiracı kiraladığı yeri devredebilir mi?
Kiracı kiraladığı yeri devredebilir mi?,
Kiracının, imzalanan kira sözleşmesine aykırı hareket ederek gayrimenkulü başkasına kiraya vermesi, ev sahibi için tahliye davası açma hakkını doğurur. Özellikle, sözleşmede alt kiralama yasağı bulunuyorsa ve kiracı buna rağmen gayrimenkulü başkasına kiraya verirse, bu durum hukuka aykırı bir eylem olarak kabul olur. Kiracı dükkanı başkasına devredebilir mi?
Kiracı dükkanı başkasına devredebilir mi?,
Buna göre, kira sözleşmesinin devredilebilmesi için, öncelikle taraflar arasında geçerli bir kira sözleşmesi bulunmalıdır. İkinci olarak devreden ve devralan kiracının kira sözleşmesinin devri konusunda anlaşmaları gerekmektedir. Son olarak ise, mal sahibi sözleşmenin devrine yazılı onay vermelidir. Kiracı odayı kiraya verebilir mi?
Kiracı odayı kiraya verebilir mi?,
Türk Borçlar Kanununun “kira ilişkisinin devri” kenar başlığı altın- daki 323 üncü maddesi hükmüne göre: Kiracı, kirayaverenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini başkasına devredemez. Kirayaveren, işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaz. Günlük kiralama daire yasak mı?
Günlük kiralama daire yasak mı?,
Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez. Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka biçimde kullandığı takdirde kiracı, kiraya verene karşı sorumlu olur. Günlük ev kiralama cezası ne kadar?
Günlük ev kiralama cezası ne kadar?,
Resmî Gazete'de yayınlanan düzenleme kapsamında günlük kiralık evler, pansiyon statüsünde yer alıyor ve bu evler için ruhsat alınması gerekiyor. Asıl kiracı alt kiracıyı çıkarabilir mi?
Asıl kiracı alt kiracıyı çıkarabilir mi?,
Kanun ne getirmişti? Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile günlük kiralık evlerde kalan kişilerin kimlik kayıtları kolluk kuvvetlerine bildirilecek ve kimlik bildirimlerini kolluk kuvvetlerine göndermeyen işletmelere ve kiracılara 5 bin TL ila 10 bin TL arasında idari para cezası kesilecek. Kısa süreli kiralama yasal mı?
Kısa süreli kiralama yasal mı?,
Öyle ki, ilk kiracı, alt kiracıya, kendisinin sahip olduğundan daha geniş ya da değişik kullanma hakkı tanıyamaz. O halde kiracı, kiralanan şeyi, kendi hakkının devamı süresinden daha uzun zaman için alt kiracıya kiralayamaz. Kiranın sona ermesi ile kiralayan, alt kiracıyı da çıkarabilir. Ev arkadaşı almak suç mu?
Ev arkadaşı almak suç mu?,
Türkiye'de günlük kiralama işlemleri genellikle yasal olarak kabul edilmemektedir. Turizm Mevzuatı'na göre, turistik konutlar en az 30 gün süreyle kiralanmalıdır. Bu nedenle, kısa süreli günlük kiralama işlemleri yasal değildir ve belirli bir sürenin altında kiralamak yasa dışı sayılır. 1 yıllık kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?
1 yıllık kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?,
Kiracılar, evlerine ev arkadaşı alabilirler, ancak bu işlemde belirli prosedürlere uymaları gerekmektedir. Yasal mevzuata göre, kiracının ev arkadaşı alabilmesi için ev sahibinden yazılı izin alması gerekmektedir. Ev sahibi izin vermeden ev arkadaşı alınması durumunda, kiracı yasal açıdan risk altına girebilir. Hava parası yasal mı?
Hava parası yasal mı?,
Belirli süreli kira sözleşmesi uyarınca 10 yılın hesaplaması yapılırken sözleşmede belirtilmiş olan sürenin hesaba katılmaması gerekir. Kira sözleşmesinin ne kadar süre için geçerli olduğuna bakılması icap eder. Bu süre dolduktan ve üzerinden 10 yıl geçtikten sonra uzama yılı tamamlanmış demektir.