Kiracı oturduğu evi kiraya verebilir mi?

Kiracı oturduğu evi kiraya verebilir mi? Kiracı oturduğu evi kiraya verebilir mi?, Kiracı olduğum evi başkasına kiraya verebilir mi?, Kiracı evi kiraya verirse cezası nedir?, Kiracı evi günlük kiraya verirse ne olur?, Ev sahibi kendim oturacağım deyip evi kiraya verirse ne olur?, Kiracı yanına başka birini alabilir mi?

Kiracı oturduğu evi kiraya verebilir mi?

Kiracı olduğum evi başkasına kiraya verebilir mi?, Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez. Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka biçimde kullandığı takdirde kiracı, kiraya verene karşı sorumlu olur.

Kiracı olduğum evi başkasına kiraya verebilir mi?

Kiracı olduğum evi başkasına kiraya verebilir mi?, Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez. Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka biçimde kullandığı takdirde kiracı, kiraya verene karşı sorumlu olur.

Kiracı evi kiraya verirse cezası nedir?

Kiracı evi kiraya verirse cezası nedir?, TBK Md 355, gereksinim sebebiyle kiracının evden tahliyesi halinde, evin, haklı sebepler hariç, üç yıl başkasına kiraya verilmesini yasaklamaktadır.

Kiracı evi günlük kiraya verirse ne olur?

Kiracı evi günlük kiraya verirse ne olur?, Yeni düzenlemeyle birlikte, kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek.

Ev sahibi kendim oturacağım deyip evi kiraya verirse ne olur?

Ev sahibi kendim oturacağım deyip evi kiraya verirse ne olur?, Kiracının, imzalanan kira sözleşmesine aykırı hareket ederek gayrimenkulü başkasına kiraya vermesi, ev sahibi için tahliye davası açma hakkını doğurur. Özellikle, sözleşmede alt kiralama yasağı bulunuyorsa ve kiracı buna rağmen gayrimenkulü başkasına kiraya verirse, bu durum hukuka aykırı bir eylem olarak kabul olur.

Kiracı yanına başka birini alabilir mi?

Kiracı yanına başka birini alabilir mi?, Ev sahibi kendim oturacağım deyip kiracısını çıkarırsa ama daha sonra evi başkasına kiraya verirse bu durumda eski kiracı tazminat talebinde bulunabilir. Ev sahibinin kira sözleşmesini haksız olarak feshettiği ortaya çıkarsa kiracı, bir yıllık kira bedeli ve taşınma masrafları olmak üzere tazminat talep edebilir.

Kiracıyı çıkarınca kaç yıl kiraya veremez?

Kiracıyı çıkarınca kaç yıl kiraya veremez?, Konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı olarak rızası olmadığı takdirde, kiracının kiralananı alt kiraya verme hakkı bulunmamaktadır. Belirtelim ki; kiraya verenin kiralananın alt kiraya verilmesi hususunda vermesi gereken yazılı rıza geçerlilik şartıdır. Kiraya verenin sözlü rızası geçerli değildir.

Kiraya veren tahliye davası açabilir mi?

Kiraya veren tahliye davası açabilir mi?, Türk Borçlar Kanunu'nun (TBK) m. 355/I fıkra hükmüne göre, kiraya verenin veya yeni malikin kiralanana gereksinimi nedeniyle kira sözleşmesini dava yoluyla sona erdirme- si halinde kiralanan, üç yıl geçmedikçe tahliye edilen kiracıdan başkasına kiralanamaz.

Asıl kiracı alt kiracıyı çıkarabilir mi?

Asıl kiracı alt kiracıyı çıkarabilir mi?, Kiraya veren; kendisinin, eşinin, altsoyunun, üstsoyunun ya da kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu kişilerin işyeri gereksinimi nedeniyle kiraladığı işyerini kiracının boşaltması için tahliye davası açabilir. İşyeri gereksiniminin de içten ve gerçek olması şartı aranmıştır.

Kiracı eve misafir getirebilir mi?

Kiracı eve misafir getirebilir mi?, Öyle ki, ilk kiracı, alt kiracıya, kendisinin sahip olduğundan daha geniş ya da değişik kullanma hakkı tanıyamaz. O halde kiracı, kiralanan şeyi, kendi hakkının devamı süresinden daha uzun zaman için alt kiracıya kiralayamaz. Kiranın sona ermesi ile kiralayan, alt kiracıyı da çıkarabilir.

Günlük ev kiralama yasaklandı mı?

Günlük ev kiralama yasaklandı mı?, Ancak mevcut yasalara göre bunun hiçbir hukuksal yanı yok. Alman Kiracılar Birliği yayınladığı açıklamayla bu konuya açıklık getiriyor. Yapılan açıklamaya göre, kiracı evine istediği kadar ve istediği sıklıkla misafir kabul edebilir.

Evi kiraya verirken ne yapmalı?

Evi kiraya verirken ne yapmalı?, Ev sahiplerinin günlük ev kiralama uygulaması kapsamında izin belgesi alması gerekir. Aksi durumlarda hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalınması muhtemeldir. Ruhsatsız olarak evleri günlük kiraya vermek suç sayılıyor ve para cezası ile cezalandırılıyor.

Kiracı kaç ay içinde çıkar?

Kiracı kaç ay içinde çıkar?, Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar. Belirtilen sürede kira parası ödenmediği takdirde ev sahibi tarafından tahliye davası açılabilir.